0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Пускам тази темичка, за да обсъдим и тези въпроси, надявам се да не ме "линчувате" за нея, но ако модераторите сметнат, че е неподходяща, моля да ме извинят (не съм имала лоши намерения) и просто да я изтрият.
Как мислите момичета, основателно ли е да се прибягва да тези методи за отстраняване на някои наши естествени "дефекти", дали това спомага да се подобри самочувствието ни и въобще как се отнасяте към подобни интервенции с естетическа цел, бихте ли изпробвали за себе си?
Аз лично, неколкократно съм се замисляла, пък и вече имам доста познати, ползвали подобни услуги, но на този етап не съм взела категорично решение по въпроса.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #1 -: Май 10, 2006, 15:49:02 pm »
Ето я най-после,
ми аз лично бих пробвала, особено ако отслабна повечко и бюста започне да достига подпъпието, бих си намалила и повдигнала гърдите. :D Честно казано малко ме е страх от белезите. Видях веднъж случайно гърдите на жена очевидно след подобна операция (но не знам дали увеличаване или намаляване) имаше ужасни белези - не знам дали ще се възстановят или само ще избледнеят, но в този си вид беше отврат. Някой ако си е правил - да сподели опит, моля!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #2 -: Май 10, 2006, 16:06:04 pm »
Поради определени здравословни причини за мен е невъзможно да се подложа на естетическа хирургична манипулация, но принципно подкрепям този вид намеса. Тоест ако е необходимо за подобряване на самочувствието да се легне под ножа. Става въпрос за корекции след катастрофи, раждане итн. където е наистина необходимо.

Естествено, трябва да се има едно наум, че този бранш в България сигурно е както всеки друг вид медицина и вместо на скулптор е твърде лесно да попаднеш на касапин  :roll:

Категорично съм против обаче да ми се натрапва идеал за красота - осмукван, одялкван, подплатен, осиликонен и изрусен. Като гледам списанията с разни "каки" непрекъснато си напомням, че това чудо е създадено с много пари и Photoshop и хич да не се депресирам от визията му  8)
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #3 -: Май 10, 2006, 16:17:28 pm »
ironic_
тъй де, ама и ако това пречи на самочувствието на човека пак съм за. Все пак ето аз например ме е страх да отслабна, защото някак си не върви на под 30 години гърдите да са ти до пъпа  :( . Така че подкрепям и жените, които искат цици ( макар че не знаят какво искат още :roll: )
Уф, и това за медицината си е вярно, абслолютно си права. Просто страх да те хване - отиваш, за да станеш по-красива, а може да станеш звяр. На тази жена дето я видях определено бяха отвратителни...
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #4 -: Май 10, 2006, 17:00:55 pm »
Това е една от любимите ми теми :lol: Аз съм много суетна и критична към себе си , всеки ден като се погледна в огледалото намирам по някой кусур ,който ми се ще да "ремонтирам" :P Аз съм "За"с двете ръце за пластичната херургия и тука до скоро имах намерение да мина под ножа 2-3 пъти за някой друга корекция.Четох и се интересувах много по тази тема , сондирах мнения от тук - от там ,гледах интересни предавания и също филма ,който даваха по БТВ (мисля че беше)- наживо слагаха силикон на едно момиче - беше нещо много страшно.Та в крайна сметка стигнах до следния извод:няма да се подложа на пластична херургия ,освен ако не се наложи не дай си Боже и евентуално ако родя някой слънчев ден :D и  ми виснат гърдите бих ги повдигнала , но нищо повече.Оказва се ,че пластичната херургия крие доста рискове , да не говорим ,че силикона на гърдите води понякога и до рак на гърдата.Но това е мое мнение.Винаги когато видя хубава жена ,независмо дали има пластика или не ми се пълни окото и се обръщам след нея ама нали съм си такава естетичка :P
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #5 -: Май 10, 2006, 17:23:46 pm »
Аз пък много бих искала да си увелича бюста, с най-малките възможни подплънки(силиконови), виждала съм на мои познати, изглежда страхотно, много естествено(особено ако се използва леко крушовидна подплънка) и на пипане си е като естествена гърда. Спират ме две неща - несъгласието на съпруга ми (на този етап) и фактът, че все още не съм раждала, а пък много бих искала да си кърмя , един ден, дай Боже, бебоците; въпреки че казват напоследък, че това не е проблем и със силикон, аз съм склонна да не се съглася с това. А иначе - това дава съвсем различно самочувствие, а и визия на жената в дреха, друго е като имаш с какво да напълниш деколтето на някоя секси рокля (не със сутиен с 3 чифта подплънки):)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #6 -: Май 10, 2006, 17:23:52 pm »
Аз съм "за" корекциите, където има наистина нужда и когато някакъв дефект, било то малък или голям, те кара да се чувстваш некомфортно и даже нещастно! Но да се прекалява и буквално да си рискуваш здравето заради някакъв каприз, това не одобрявам. В момента не бих си направила пластична операция на нищо, но за в бъдеще може и да се наложи.
Интересно, дали има тука някоя мацка дето да  сподели опит с такова нещо?
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #7 -: Май 10, 2006, 17:35:43 pm »
rally_g,
виждала ли си "на голо" имаше ли белези? И къде са правени на тази твоята позната?
Одобрявам само ако си със сутиен А иначе не ти давам :D
За или против пластичната хирургия
« Отговор #8 -: Май 10, 2006, 17:36:53 pm »
Аз да ви кажа съм като Лан - евентуално може би, бих си повдигнала бюста... (еее, може и някоя друга липосукцийка ако трябва да сме честни  :oops: )...

Обаче от друга страна, наистина не разбирам жените, които искат от чашка А на сутиена да минат на С или даже Д.... Не можете да си представите това чудо колко тежи...  

Ааа, и да не ме разберете погрешно - моите по естествен път са Д  :roll:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #9 -: Май 10, 2006, 17:45:26 pm »
аз също съм "ЗА" пластичната хирургия. Със сигурност след като родя ще си повдигна бюста.



*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #10 -: Май 10, 2006, 17:47:05 pm »
И аз съм против големите импланти, но доколкото разбирам rally_g си мисли само за един номер разлика. Аз съм с естествени Е -чашка, която леко ми стиска, но слава богу F са ми големи и смятам, че моят сексапил е много по-вулгарен от колкото този на Нети например, която има само две зърна отпред, но е нежна и красива като цвете. :(
За или против пластичната хирургия
« Отговор #11 -: Май 10, 2006, 17:48:45 pm »
Цитат на: rally_pat

Ааа, и да не ме разберете погрешно - моите по естествен път са Д  :roll:


 :balk_47:  :balk_47:



За или против пластичната хирургия
« Отговор #12 -: Май 10, 2006, 18:36:47 pm »
Аз не мога да разбера жените,които искат да си увеличат бюстовете при условие, че имат малък стегнат `балкон`.Рали е права, знаете ли колко тежи?!?А лятно време ми се реве, все още не съм открила универсалния сутиен, да не му се виждат презрамките и гърба при обличане на разголена рокличка.
Но от естетическа гледна точка съм ЗА пластичната хирургия.Гърдите увисват с годините, а и след раждане не се знае колко кожа ще остане излишна на коремната област/гледали сте предполагам `SWAN`/.
Костната структура няма как да промениш, но визията си -да.
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
За или против пластичната хирургия
« Отговор #13 -: Май 10, 2006, 19:27:04 pm »
Абсолютно съм ЗА пластичната хирургия.За всички видове хирургични намеси,които те карат да се чувстваш добре.Все пак живеем 1 живот и не се терзаем като се гледаме в огледалото.Това си е мое мнение.Има много хора,които са против пластиката,това си е личен избор.Силикона ми е фикс идея,честно си признавам.Единственото ,което ме спира на този етап са парите.Мъжа ми няма нищо против силикона и ми е обещал,живот и здраве като имаме излишни пари ,да си сложа.А по въпроса за кърменето-чела съм много статии-не пречи.
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #14 -: Май 10, 2006, 19:39:44 pm »
piera, мила,
хубаво си помисли, трябва големият бюст да утива на конструкцията на тялото ти. Има и много недостатъци - най-големият може би е, че когато говориш с мъже, когато ти е важно и искаш да оценят интелекта ти, може да получиш вместо това сексулни погледи или откровени предложения. Много е гадно и чисто физически не е удобно, а да не говорим как се търсят дрехи и сутиени.
Все пак ако така ще ти е по-добре само ти си решаваш!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
За или против пластичната хирургия
« Отговор #15 -: Май 11, 2006, 08:35:32 am »
За

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
За или против пластичната хирургия
« Отговор #16 -: Май 11, 2006, 09:05:14 am »
Мила Лан,разбирам те напълно какво имаш в предвид :wink: .Не ме притеснява факта,че някой може да забие поглед в деколтето ми отколкото очите :wink:  :wink:  :wink: Не ме разбирай погрешно-няма да позволя на никой да ме оценява спрямо силикона,но просто това не ме спира.Междудругото и без големия бюст,пак съм получавала гадни намеци,което ме води на мисълта,че мъжете не са толкова избирателни спрямо циците :lol: .А относно конструкцията на тялото ми-176 см и 60 кг(с много малък бюст съм,който благодарение на подплънките изглежда нормално :D  :D  :D )мисля че 375 кубика ще ми залепнат направо :D .
    Съвсем честно ви казвам,че гърдите ми са единственото нещо,което не си харесвам ИЗОБЩО,не че всичко друго ми е супер,но поне не ме дрзни.А с моята височина ще е друго един хубав бюст :wink:
    Една приятелка си сложи преди 2 години и изгежда перфектно.Даде ми визитката на доктора си и каза че е много доволна.Аз силикона го обмислям вече по-вече от 6 години,още бях ученичка.Изчела съм доста статии,ровила съм се в нета и толкова съм навита,че сериозно се замислих за.........силиконов кредит :P  :lol:
За или против пластичната хирургия
« Отговор #17 -: Май 11, 2006, 09:26:10 am »
И аз съм ЗА пластичната хирургия и много си мисля като родя поне две деца да си увелича бюста. Бих го направила още сега, ако не бях чела че дори със силикон след бременност гърдите увисват и после се нуждаят от корекция.
От три години нося само два сутиена, е лятото сменям и с още два, един със силиконов гръб и призрамки и другия целият силиконов. Та този сутиен,който нося е със силиконови подплънки и стои съвсем естесвено, не като тези, които ти вдигат циците на врата и смятам, че този размер е идеален за мен, т.е. още толкова цици, колкото имам есетвено.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
За или против пластичната хирургия
« Отговор #18 -: Май 11, 2006, 10:01:28 am »
Васи,след бременност силиконовите гърди увисват малко,ако импланта е поставен над гръдния мускул,но ако е поставен под него-няма проблем и не увисват.Но по принцип и аз искам след като родя(някой ден дано :roll: )
За или против пластичната хирургия
« Отговор #19 -: Май 11, 2006, 10:01:51 am »
Точно вчера си мислех, че трябва да се сложи една такава тема.
Аз съм 'за'! Макар че не знам дали самата аз бих се подложила на такова нещо.
Съквартирантката на моята колежка си прави 2 операции на носа и си уплътни устните! Било адски болезнено и отоците били ужасни /за носа/, а устата са и "пълнили" с материал и после са го намествали /на мен ми прозвуча УЖАСНО само докато си го представих!/.
Колкото до гърдите - чудесно е да можеш да ходиш без сутиен /защото аз от 12 годишна не съм!/ или да можеш да си намираш бързо секси сутиени които нямат нужда от презрамки.
За сега обаче, стигнах до извода, че имам хубавки "очи" :lol: , изхождайки от разните форми на момичетата, с които ходя на тае-бо и после се събличаме в една съблекалня.
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
За или против пластичната хирургия
« Отговор #20 -: Май 11, 2006, 10:07:24 am »
Този пълнител за устни се нарича"хиалуронова киселина",разгражда се от организма бързо от 2 до 6 месеца и е напълно безвреден.Има го под формата на Матридекс и Рестилейн,по-добър е втория вариант,защото киселината е свързана с по-безвредни съставки.Относно наместването-слага се с зъболекарска упойка във венеца,и изобщо не боли.Правят се 3 дупки на горната устна и 2 или 3 на долната,от там се вкарва киселината и се "намества"леко с пръсти.Изобщо не е страшно,но е скъпо,а ефекта е краткотраен и едва забележим
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #21 -: Май 11, 2006, 10:27:47 am »
аз да си призная, съм ползвала пластичната хирургия вече 3пъти, определено съм супер доволна, при нея обаче има едно лошо нещо - пристрастяваш се  :oops:
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
За или против пластичната хирургия
« Отговор #22 -: Май 11, 2006, 10:30:20 am »
Bubata сподели какво си правила ако искаш разбира се   :D
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #23 -: Май 11, 2006, 10:35:50 am »
корекция на долни клепачи, намаляване на бюст и  домено пластика (това е намаляване на корем с отрязване на излишната кожа и тлъстинки)
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
За или против пластичната хирургия
« Отговор #24 -: Май 11, 2006, 10:55:25 am »
Гледала съм за една пластика,наречена абдомино хирургия,някак си зашиват стомаха и той става по-малък,следователно се храниш по-малко и отслабваш,ама твоята процедура май не е такава.Това го гледах по дискавъри и се чудех в България дали правят такива работи.Знаеш ли нещо по този въпрос,че една приятелка много се нави като и разказах
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #25 -: Май 11, 2006, 11:03:28 am »
не, моята не е такава.Иначе правят у нас и такива за каквито говориш.
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #26 -: Май 11, 2006, 11:18:58 am »
Привет Лан,
сега поред на въпросите ти. Нося чашка Б, подгръдна обиколка 70, но чашката я запълвам с подплънки, мисля, че реално съм - А. Като слагам възнамерявам да е най-малкото възможно количество - по 300куб.
За приятелката ми, нейните са по 350, но тя е по-високичка от мен, няма никакви видими белези, правила ги е при проф.Бояджиев. Много е доволна. Като си говорих с нея, че мисля, евентуално да си сложа и аз след като родя, се смяхме, защото както сме си проблемно забременяващи, мога да откарам така и до 40-така, пък после къде тепърва да слагам.Но аз на този етап категорично съм пас, пък и не мога да дам такава сума точно сега (3200евро). Мога да кажа, че без сутиен, изглеждат страхотно в дреха.
А иначе, аз си харесвам всичко друго:), не бих го коригирала, евентуално след време - ботоксче, лифтинг, ако имам възможност, но това са оръжия от тежката артилерия и не бива да се избързва с тях. Казвам го, защото у нас, подхождат не дотам професионално в част от специализираните клиники за естетически интервенции. Например, преди 2-3 години (била съм значи на 23г.!!!) като ходих на процедура с лазер за обезкосмяване, дерматоложката ми предложи, ако искам, да ми сложи малко ботокс. Представяте ли си ако на тази възраст започна с ботокс, към 35 - какво ще правя, така че всичко с времето си и съвсем умерено.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    balmi

За или против пластичната хирургия
« Отговор #27 -: Май 11, 2006, 11:51:47 am »
Аз съм против такава намеса. Мисля, че природата си знае работата. Всеки човек е красив по своему. Имаш ли излъчване, няма значение каква ти е гръдната обиколка, колко са ти дълги краката или носа например.
За или против пластичната хирургия
« Отговор #28 -: Май 11, 2006, 12:30:26 pm »
Ами не е ли същото като се подстригваме в разни модни прически, боядисваме гриви, гримираме, лакираме и понякога страдаме от модни дрехи и най-вече обувки. Дупчим си ушите, пъповете, езиците ...., слагат се татуировки /това незнам дали е за украса/, скубим си веждите, мишниците, краката и мустаците. Така че една пластична операция не мисля, че е кой знае какво вмешателство, стига да е умерена. Обожавам да гледам Пълна промяна по Фокс лайф.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #29 -: Май 11, 2006, 12:47:00 pm »
bubata,
моля, ако не е прекалено лично, разкажи при намаляване на бюста къде режат, колко струва, има ли белези, увисва ли и въобще каквото можеш? Има ли нужда от допълнителни интервенции както, когато ти слагат подплънки или е еднократно? Аз много бих искала да си го намаля до чашка D някъде или до С (естествено след поне две бебчета . Дай боже! - на всички които искат бебче и корекции  :D ).
rally_g,
щом е такава работа - смело! Аз лично бих предпочела всички да сме с големи цици, щото така изглеждам като извънземно  :) , направо се комплексирам сред приятелките ми, които си купуват готино изглеждащи сутиени по 5-6лв и могат да ходят и без тях. А за рокли с разголени гърбове и силиконови презрамки или пък изрязани деколтета отдавна съм забравила :( .
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #30 -: Май 11, 2006, 13:37:36 pm »
"За или против пластичната хирургия" - Защо неее? :lol:
Ако човек има комплекси или се ограничава /голям бюст например/ по някакъв начин - да, пък и това е въпрос на личен избор! Стига промените да са умерени, разбира се.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    balmi

За или против пластичната хирургия
« Отговор #31 -: Май 11, 2006, 14:01:26 pm »
Грима, червилото, лака, парфюма, прическата това е козметика, а не хирургична намеса. Аз не съм против жената да се поддържа, даже напротив силно съм ЗА това и го правя задължително всеки ден. Но пластичната хирургия е сериозна манипулация и не бих рискувала.
 :balk_95:  :balk_96:  :balk_21:
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #32 -: Май 11, 2006, 14:18:58 pm »
Цитат на: Lan
bubata,
моля, ако не е прекалено лично, разкажи при намаляване на бюста къде режат, колко струва, има ли белези, увисва ли и въобще каквото можеш? Има ли нужда от допълнителни интервенции както, когато ти слагат подплънки или е еднократно?   .


по 2 разреза на всяка гърда, единият е под нея, а другият е около зърното, след година нищо не личи.При самата операция ги "връзват" за второ ребро и от тук на там не увисват изобщо. На мен ми излезна 4000 лв., но всяка клиника има различни цени. Процедурата е еднократна.Пипат само мастната тъкан там, така че може да се кърми спокойно.
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #33 -: Май 11, 2006, 14:32:39 pm »
bubata,
много ти благодаря, ти къде я прави?
Аз определно ще си направя в някакъв момент . Сега точно не е приоритет, но в близко бъдеще...
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #34 -: Май 11, 2006, 14:35:21 pm »
при Тепавичарова, но не ти я препоръчвам.  Д-р Ефремов е определено по добрият вариант.Мое мнение разбира се.
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #35 -: Май 11, 2006, 14:40:07 pm »
Много, много благодаря за инфото, то една такава деликатна тема и малко хора имат опит. Ей сега ще си изровя инфо за този доктор дето го препоръча!
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #36 -: Май 11, 2006, 14:42:45 pm »
няма за какво, работи в клиника Малинов.
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #37 -: Май 11, 2006, 14:52:18 pm »
Намерих сайта на клиника Малинов. За съжаление е много повърхностен. Няма дори ориентировъчен ценоразпис, нито кои специалисти работят там - нищо.  Е, като го реша сериозно, ще отида на място да питам, поне адресът го има! :D
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #38 -: Май 11, 2006, 16:37:57 pm »
И аz съм "ЗА". ОЩе преди 10 години си коригирах носа zаЩото беШе леко гърбав и все не се харесвах по снимките. Много блиzки иzобЩо не zабеляzаха(споделих с много малко хора) - явно zаЩото не е бил чак толкова крив, но от тогава ми е все едно как да "поzирам" zа снимка 8) ...
По едно време и аz иzках да си намалявам бюста (отслабнах ряzко и ми "паднаха до пъпа"), но като видях какви белеzи остават, желанието ми се иzпари.
Когато човек не прекали с "раzкрасяването" ефекта е добър, но често някои така се увличат, че стават като плаШила.
Харесвайте се такива, каквито сте!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #39 -: Май 11, 2006, 18:22:13 pm »
Цитат на: Lan
bubata,
Аз лично бих предпочела всички да сме с големи цици, щото така изглеждам като извънземно  :) , направо се комплексирам сред приятелките ми, които си купуват готино изглеждащи сутиени по 5-6лв и могат да ходят и без тях. А за рокли с разголени гърбове и силиконови презрамки или пък изрязани деколтета отдавна съм забравила :( .


Ако знаеш коооолко добре те разбирам.... Ама да си кажа честно - на сватбата си бях с корсаж, без сутиен и ХИЧ не ми пукаше... Истината е че си бях взела някакви лепки, които се лепят под бюста, и го държат, ама трябвало да се изрежат по формата на гърдата, ама кой да гледа преди момента с обличането.... И като се ядосах - аййдеее по без нищо  :lol:  :lol:  :lol:

Така че и за нас има опция, ама голяма въртоглавщина докато го докараме...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #40 -: Май 11, 2006, 23:49:40 pm »
tanja,
белези почти не остават, освен ако целенасочено не ги търсиш  и с лупа, все  пак си е пластична хирургия, а не касапница  :lol:
някои момичета са ме виждали и могат да кажат дали се виждат белези на очите ми, същите са и на гърдите :wink:
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
За или против пластичната хирургия
« Отговор #41 -: Май 12, 2006, 07:25:58 am »
Мила Рали -много е интересна тази тема.Аз лично съм и за и против!
 Ако става въпрос за корекции след катастрофи, раждане ,съм съгласна.Дори ако е някакъв естетически дефект и даден човек има страхотни комплекси също съм съгласна.
Малко съм против силиконовите инплантанти в гърдите.С тях има доста по голяма вероятност да се разболееш от рак на гърдите.Ако примерно виснат след раждането и имам финансова възможност бих ги повдигнала но без силикон. :balk_102:
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #42 -: Май 12, 2006, 08:28:51 am »
rally_pat,
аз на сватбата бях със специална конструкция включваща преработен сутиен на триумф (66лв.), метал, силикон и пластмаса (още 12лв) - мое производство. Правих го една седмица и го "обличах" около 20мин. Бях без презрамки с много голямо деколте и отпред и отзад и изглеждах много добре. Ама това е сватба - в ежедневито просто съм забравила за тези неща  :( .
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #43 -: Май 12, 2006, 10:02:08 am »
Лан, Рали - много сте ми сладки. Прегръщам ви:))
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #44 -: Май 12, 2006, 10:10:04 am »
rally_g,
много се радвам, че не ме дискриминираш, обикновенно се сблъскавам със завист и даже с омраза от жени с по-малки "чарове" и като се опитам да ги успокоя, че чак толкова хубаво не е на хубаво и че има редица неудобства, някак си си милят че им надменнича. Веднъж с една жена (която виждах за първи път , но имаме общи приятели и ми се щеше да се сближим) и второто и изречение и беше "Твоят мъж те обича заради циците" , все едно съм само едни цици и няма човек зад тях. Много криво ми стана. Опитах се да го обърна на майтап, но тя се обиди, реши че бъзикайки се с моите си цици и казвам, че нейните са малки. Голяма работа - аз и завиждах даже малко (пък и бяха добре - не малки), но така и не ме разбра  :( . Не станахме приятелки - и то заради какво, заради нещо, което нито зависи от нас, нито има кой знае какво значение!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #45 -: Май 12, 2006, 10:41:07 am »
Това са глупости - да преценяш някой по гърдите, очите, ръста или нещо друго, което не зависи много от него. И не мога да разбера защо трябва да се насаждат комплекси относно "размера" (на гърдите  :wink: )

Аз съм чашка Б, голям рахат! И хич даже не си помислям за по-големи  :lol:
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #46 -: Май 12, 2006, 10:50:58 am »
Цитат на: ironic_
Това са глупости - да преценяш някой по гърдите, очите, ръста или нещо друго, което не зависи много от него. И не мога да разбера защо трябва да се насаждат комплекси относно "размера" (на гърдите  :wink: )

ironic_,
абсолютно си права, но постоянно ми се случва и то не само подвикванията от строежи, затвори и малцинствени групи. От преподавател в университета например съм чувала "Можеш да си изкарваш хляба с циците, защо ти е да учиш"?!
Затова казвам на piera хубаво да си помисли. На мен ми е трудно, дето са ми така от единайсет годишна, представям си на какъв тормоз би се подложила жена с увеличен бюст. Интелектуално подценяване от мъжете и завист от жените. Особено от тези (които не са и особено близки) , но които я познават преди и след. За съжаление е така  :( , не че го пожелавам на piera или на някой въобще...даже се надявам ако се реши въобще да не и се случва нищо таква, а само да си се радва на новия вид!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #47 -: Май 12, 2006, 11:09:12 am »
Виж сега,

на мен и без впечетляващи гърди пак ми подвикват. Те на всички подвикват, хич не им се връзвай.  :twisted: То цял ден да бъркаш цимент и да редиш тухли не е лесно, доскучава  :wink:
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #48 -: Май 12, 2006, 12:22:40 pm »
Цитат на: bubata
tanja,
белези почти не остават, освен ако целенасочено не ги търсиш  и с лупа, все  пак си е пластична хирургия, а не касапница  :lol: .....


Здравей Бубата,
вярвам ти, че след време белеzите се zаличават. Тогава, когато обмислях такава операция се рових в сайтове на раzлични клиники и от снимките, които покаzваха ме раzубедиха. Не съм виждала "на живо" жена с подобна корекция и Щом каzваШ, че белеzите стават едва zабележими, zначи е така.
В момента бюста ми няма нужда от корекции, но евентуално след около година Ще се подложа.
Благодаря zа подкрепата!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #49 -: Май 12, 2006, 14:00:26 pm »
Хмм, малко се изненадах, изглежда всички без Балми дотук са по-скоро за :D

Аз да ви кажа тази тема ми е толкова далечна от мозъка, че просто не виждам как ще ми хрумне, поне на този етап. Уважавам всеки да си действа според своите разбирания, но аз лично съм против. Чувствам си се идеално и просто не би ми минало през ума. И след раждане, живот и здраве, ако се поотпусне бюста, какво, не работя манекен на бельо и ще съм малко старичка за плаж по монокини :lol:  
Обаче защо така смятате бе, моите приятелки с 1 дори 2 деца си имат същите фигури, както и преди да родят? Включително бюста?

А най съм против уголемяване на устните - сега може да има някакъв по-елегантен начин, но всички, които съм виждала и определено знам, че са ги уголемявали, изглеждат повече от ужасно - сякаш скоро са ги ударили през устата и тя им е подпухнала от удара :?

А бе аз съм си за максимална естественост - както казва Балми, всеки човек е по своему красив :D
Благодаря ти, Бени!







*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #50 -: Май 12, 2006, 14:05:42 pm »
Абсолютно съм за пластичната хирургия - заради естетични дефекти не трябва да се създават допълнителни комплекси на хората - това са отстраними неща - щом са създали този клон на медицината.
Друг е въпроса че мозък не присаждат, а би било по-полезно.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
За или против пластичната хирургия
« Отговор #51 -: Май 12, 2006, 15:28:51 pm »
Цитат на: bubata
някои момичета са ме виждали и могат да кажат дали се виждат белези на очите ми, същите са и на гърдите :wink:

За очите казвам   нееее, а гърдите не съм ти ги виждала, мацко.:balk_14:

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
За или против пластичната хирургия
« Отговор #52 -: Май 12, 2006, 15:36:28 pm »
И аз съм фенка на пластичната хирургия, особено след като пуснаха предаването "Пълна промяна" по FoxLife.
Пластичната стоматология направо ми е слабост и много ме кефи...бели зъби, подредени като мъниста. Проверих дали слагат в БГ порцеланови фасета и се оказа голяма скъпотия. Една фасета май излизаше към 1000 лв.....а за предните редици ти трябват поне 10...сещате се за какви суми говорим?! Та....отпада за сега това с белите зъби. Иначе другите методи не са чак толкова добри и много увреждат здравите зъби....пък трябва да не пиеш кафе..да не пушиш..еее...фасети му е м-та. В некой друг живот ще си го направя.

*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
За или против пластичната хирургия
« Отговор #53 -: Май 12, 2006, 20:27:55 pm »
Цитат на: klia
Абсолютно съм за пластичната хирургия - заради естетични дефекти не трябва да се създават допълнителни комплекси на хората - това са отстраними неща - щом са създали този клон на медицината.
Друг е въпроса че мозък не присаждат, а би било по-полезно.


Нещо не се получава да си слагам емоушъните, така че ти пиша - страхотен постинг, много се смях на последното изречение:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
За или против пластичната хирургия
« Отговор #54 -: Май 13, 2006, 15:48:58 pm »
Цитат на: klia
...
Друг е въпроса че мозък не присаждат, а би било по-полезно.


Много ми хареса, поzдравления!!! :lol:
*
Re: За или против пластичната хирургия
« Отговор #55 -: Ноември 20, 2008, 22:55:49 pm »
Лично аз съм за пластичната хирургия! Щом има нещо, което притеснява човек, а и той има финансовата възможност да си позволи така процедура, защо да не го направи ....? ЗА СЪМ  :D
Re: За или против пластичната хирургия
« Отговор #56 -: Ноември 25, 2008, 21:04:46 pm »
Здравейте момичета!
Живея в Англия и тук е направо бум дамите да си правят какви ли не "подобрения", даже взимат заеми, само и само да изглеждат добре. Хубавото е, 4е има и много ТВ програми точно за това. Аз бях много впечатлена от невероятно красивите жени, които излизаха от клиниките... докато не попаднах на друго предаване, което показваше неуспешните пластични операции, които се оказаха много често срещано явление - непоносимост на организма към използваните силикони или т.н. Беше ужасно направо! И никой не може да ти даде гаранция, 4е тялото ти няма да отхвърли имплантантите. На една дама и сменяха около 4 пъти силикона в гърдите и все неуспешно. Ло6ото е, 4е освен 4е парите ти заминават, могат да се полу4ат и натражяния, както се бе6е слу4ило с една от вените, показани в програмата. От както гледах това предаване ми се избиха всякакви такива мисли от главата.
Поздрави
*

    Rosy_AT

Re: За или против пластичната хирургия
« Отговор #57 -: Декември 03, 2008, 11:37:08 am »
Момичета, съвземете се! Всеки човек е уникален и това го правят именно дребните несъвършенства. Модата се мени, но нима може да има тенденции, когато става дума за това как си се родил? Замислете се за древния Рим - характерният закривен нос, плътните устни... Всеки трябва да се чувства добре в кожата си. Красотата идва отвътре, както и с постоянни грижи - спорт, хигиена, здрав сън, полезни храни. А раждането разкрасява жената - закон природен! Пък пластиките оставете на комплексарите! Самовнушението е голяма работа. И си е цяла система, мда...  
Re: За или против пластичната хирургия
« Отговор #58 -: Декември 03, 2008, 20:26:38 pm »
  Аз съм абсолютно ЗА пластичната хирургия,дори имам такава на носа.Когато бях малка се правих на гимнастичка на една кушетка широка 30 см и когато реших,че съм много задобряла да вървя на нея се пробвах да направя циганско колело.Изльосках се по нос на земята паднала от 1,50 метра.  :lol:  В пубертета ми стана ужасен комплекс леко гърбавият ми нос.Когато навърших 18 години си направих операцията.Приятелите ми ми се чудеха на акъла ,а не много близките дори ме питаха- Е, ти какво точно си промени в носа?Явно че не е бил толкова крив и голям колкото аз си го виждах,но искам да ви кажа ,че промяната в психиката и самочувствието ми беше огромна.След операцията когато майка ме видя на какво приличам се разплака.Бях като пребито куче синя и подута и с кръвоизливи в очите.Тогава тя ми каза ,че ако е знаела как ще се мъча след операцията никога е нямало да ми позволи да я направя.Аз обаче казвам,че ако моето дете има някакъв комплекс от физиката си и само ако каже ,че иска да си прави пластична операзия ще го подкрепя напълно.Естествено трябва и да е в подходяща възраст,де!
 Момичета,ако имате нещо което не си харесвате и ви кара да се чувствате непривлекателни  и имате възможност за корекция,не се чудете ,а действайте!Както беше писало едно момиче по-долу един живот живеем .
Re: За или против пластичната хирургия
« Отговор #59 -: Декември 09, 2008, 12:09:29 pm »
peroshinka,
 Има неща, които може би имат нужда от корекция. Но аз лично говорех за неща от рода на силиконов бюст, силиконови устни, премахване на тлъстини от различни части на тялото. Има неща, които са опасни за здравето и според мен целта не оправдава средствата. А другите случаи - когато някого го мързи и иска с магическа пръчка да оправи нещата.... е просто грозно.
Съгласна съм, че има счупени носове, уши с нвправилна форма, белези, които благодарение на пластичната хирургия могат да променят мисленето на човек, възприятието му за самият себе си, но има неща, които ние сами допускаме да се развият като комплекси в нас и забравяме, че ние сме настойниците и господарите на това тяло и мислите ни, а не те на нас.
*
Re: За или против пластичната хирургия
« Отговор #60 -: Януари 06, 2009, 11:02:25 am »
аз съм за пластичната хирургия, щом човек смята че има нещо което не харесва в себе си а и има възможност да си го позволи, защо да не направи пластична операция